JAPANSKA PREPELICA KOKA BUDUĆNOSTI

Već nekoliko vekova u Japanu i Kini a zatim u Rusiji, Mađarskoj, Americi, Engleskoj, Češkoj, Italiji i Francuskoj rade se naučne studije i uzgajaju japanske prepelice. Naučno je dokazano koliko su zdrava i lekovita njihova jaja i meso. Lekovito dejstvo jaja blagotvorno utiče na ljudski organizam, naročito na krvotok, srce, jetru i bubrege.

Zahvaljujući tome, pomažu u lečenju sledećih bolesti: ASTME, ANEMIJE, DIJABETESA, POVIŠENOG KRVNOG PRITISKA, MASNOĆE U KRVI, POREMEĆAJA U VARENJU, SLABOG IMUNITETA...

Jedno jaje japanske prepelice u odnosu na kokošije sadrži pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa( kao 1,5 kg junetine), i deset puta više vitamina B-komleksa( B1, B2, B6, B12 ). Sadrži i vitamine A, E, C, 11% minerala, Kalijuma i vrlo važne enzime.

Kutija za jaja
Treba naglasiti da su jaja i meso japanske prepelice vrlo korisni:
Za decu u razvoju
Za regeneraciju organizma
Za dijetalce i
Rekovalescente( oporavak posle bolesti ili operacije )

Sportisti koriste jaja japanske prepelice kao "DOZVOLJENI DOPING " zarad postizanja bolje kondicije organizma.

Ona su pravi enegertski "BISER " za naš organizam pa ih zato treba redovno konzumirati. Japanska prepelica spada među najotpornije ptice na planeti.

Jaja koja će te kupiti snele su prepelice koje hranim potpuno prirodnom smešom. Koristim hranu po holandsko-ruskoj tehnologiji i iskustvu (posedujem odobrenje nadležnih ustanova)!

Japanski naučnici su napravili eksperiment: istovremeno su ozračili jaja kokoške i prepelice. Posle mesec dana, jaja prepelice su bila potpuno zdrava, dok su kokošija zadržala radioaktivnost!

Jaja japanske prepelice su jedan od najvećih poklona koji nam je priroda dala!
Redovno se koriste u kulinarstvu i kozmetici!


KONZUMIRANJE JAJA:

Piju se u sirovom stanju: prva tri dana uzimaju se po tri jaja a narednih dana po pet. Ujutru na prazan stomak, 30-60 minuta pre doručka.

U čašu od 2 dcl staviti 5 komada jaja (zajedno žumanca i belanca, bez ljuske), OBAVEZNO DODATI SOK OD POLA SVEŽEG LIMUNA!!! Jaja i limunov sok umutiti mikserom ili kašikicom pa ostaviti tako umućena 4-5 minuta. Zatim dodati nešto po ukusu (med, cimet, sok od višnje, narandže, zove...). U takav koktel naliti OBIČNU (negaziranu) vodu, sve to promešati i popiti iz nekoliko gutljaja.

Jaja se mogu popiti nezaslađena ili po ukusu zasladiti medom ili šećerom. Najbolje je umutiti ih (ručno ili mikserom) da bi se dobila penasta masa. Umućena ili neumućena, zaslađena ili ne, moze se dodati nešto od sledećeg: sok od višanja, kora od limuna, nastrugana jabuka, vanila, cimet, mlevena kafa, kakao itd. Kako kome odgovara prema sopstvenom ukusu ali je važno: jaja moraju biti sirova i da se popije i žumance i belance! Naravno, dijabetičari treba da izbegavaju zaslađivnje!

Oni koji imaju osetljivu žuč, moraju oprezno početi sa uzimanjem jaja. Neka počnu sa jednim jajetom dnevno, pa postepeno povećavati do najviše četiri komada, odjednom, u isto vreme. U ovom slučaju, terapija jajima će trajati nekoliko dana duže.

Dva meseca posle završetka terapije, na isti način, sa istom količinom jaja, terapija se ponavlja. Lekari preporučuju da se prve godine jaja konzumiraju u dva navrata, s tim da između dve terapije ne prođe više od šest meseci. Piju se i preventivno!

Jaja se mogu trošiti i ako se uzimaju drugi lekovi. Jedino se ne smeju uzimati ako se koriste lekovi uz čiju primenu lekar zabranjuje uzimanje belančevina ( mleko, meso, jaja)!

Jaja se drže u frižideru, na temperaturi od 1-4 stepena. Tako čuvana, imaju rok upotrebe 60 dana(dva meseca) u sirovom stanju. Mogu se trošiti i posle tog roka, ali samo kuvana ili pržena.

VEOMA VAŽNO: Nauka je dokazala da su lekovita jedino OPLOĐENA jaja !!! Zato treba voditi računa od koga ih kupujete jer nečasni "uzgajivači" prodaju neoplođena tj. nelekovita jaja !!!

VRSTA BOLESTI: BROJ JAJA:
ANEMIJA 240
HOLESTEROL 240
POVIŠEN KRVNI PRITISAK 240
POREMEĆAJ U VARENJU 240
GRLO I GLASNE ŽICE 240
JAČANJE IMUNITETA 240
DIJABETES 240 + cimet
BRONHIJALNA ASTMA 240 + sok od pomorandže

P.S. Poželjno je popiti 2-3 kure u toku jedne godine!

U mojoj odgajivačnici se trudimo da prepelicama damo maksimalne uslove, a za uzvrat dobijamo visok kvalitet jaja i mesa. Na taj način imamo ptice koje su veoma zadovoljne tretmanom držanja i hranjenja, a za uzvrat moja porodica i ja dobijamo visoko kvalitetna jaja i meso sa kojim smo više nego zadovoljni.